Υλικό στις Τ.Π.Ε.

Keine Anmerkungen gefunden.

 

Δείτε το Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως

κάνε κλικ εδώ για να ακούσεις το τραγουδάκι

 

η δεύτερη ομμάδα θα βρούν τα κυριότερα σημεία ανακύκλωσης [εργοστάσια ] σιδήρου, αλουμινίου και σκουπιδιών στην Αττική. 

Φωτογκαλερί: Σημεία ανακύκλωσης σκουπιδιών στην Αττική

ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ

Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή ζωή μας. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το κάνουν ιδανικό για πολλές χρήσεις, όπως στη βιομηχανία, στην κατασκευή κτιρίων, στα μεταφορικά μέσα καθώς και στις συσκευασίες τροφίμων και ποτών. Το αλουμίνιο έχει επίσης ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: είναι από τα πιο ανακυκλώσιμα υλικά. Η ανακύκλωση ιδιαιτέρως των μεταχειρισμένων αλουμινένιων κουτιών μπίρας και αναψυκτικών είναι από τις πιο διαδεδομένες διαδικασίες ανακύκλωσης στον κόσμο. Και τούτο γιατί, εκτός από τις άλλες ιδιότητες που τα κάνουν ανακυκλώσιμα, τα μεταχειρισμένα αλουμινένια κουτιά έχουν χρηματική αξία αφού όσοι τα συλλέγουν μπορούν να τα πουλήσουν και να πληρωθούν. 
Στο πλαίσιο της πρόσφατης νομοθετικής ευθυγράμμισης της χώρας μας με την υπόλοιπη Ευρώπη για τη διαχείριση συσκευασιών, με πρωτοβουλία της ΕΛΒΑΛ Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε., δημιουργήθηκε ένα πρότυπο Κέντρο Ανακύκλωσης κουτιών Αλουμινίου, το οποίο : 

-Υποδέχεται και αγοράζει μεταχειρισμένα αλουμινένια κουτιά μπίρας και αναψυκτικών

- Λειτουργεί ως χώρος επικοινωνίας όπου οργανισμοί, κοινωνικές ομάδες, σχολεία, επιχειρήσεις και ιδιώτες μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία της ανακύκλωσης ώστε να συμμετέχουν σε αυτήν ενεργά και αποδοτικά.

https://www.canal.gr/aluminium.htm

Εργοστάσια υπάρχουν κυρια πολλά ένα από αυτά βρίσκεται εδώ

 

Υλικό στα Μαθηματικά

Keine Anmerkungen gefunden.